OPERAGRUPPEN MGK

SØNDAG 28.04 KL. 15.00 // OPERAGRUPPEN FREDERIKSBERG MGK 
ROSKILDE GYMNASIUMS BIBLIOTEKSSAL

Opera er blevet meget populært i de senere år. Mange mennesker, som normalt ikke går til klassiske koncerter, begynder med den klassiske musik her. Og det er der mange grunde til.

Dels er det reelt underholdende – og meget ofte farverige og fantastiske historier – dels er der melodier, som vi alle sammen – næsten – kan synge med på. Og så er der noget at se på.

Vi har startet en tradition i Junior Schubertiaden med et samarbejde med Frederiksberg MGK, som hvert år har et kuld nye, unge og meget energiske operasangere. De er først lige begyndt på deres uddannelse, men de fleste af dem har alligevel sunget i mange år – og har fundet ud af, at det er det her, de vil.

Dem som har deltaget i opførelserne de to tidligere år ved, at der ikke er ret meget ’begynder’ over disse opførelser – på trods af at det er en helt ung gruppe.

De synger naturligvis alle sammen glimrende – har gode stemmer. Men de agerer også. Noget som man i dag lærer lige fra starten. Så de historier, som de forskellige arier fortæller, fremstår med saft og kraft – og naturligvis kostumer og publikum bruges som medvirkende undervejs. Det er bestemt ikke kedeligt. Samtidig er det er tydeligt at det kommunikerer til alle aldersgrupper. Børn, forældre og bedsteforældre kan sagtens deltage sammen og få en fin eftermiddag ud af det – og der er MEGET at snakke om bagefter.