JONATHAN ALGOT SWENSEN

SØNDAG 25.08 KL. 19.30
ÅRETS TALENT JONATHAN SWENSEN AKK. AF PIANIST ELIAS HOLM
ROSKILDE GYMNASIUMS SAL

Jonathan Algot Swensen er dette års 1. plads vinder af den armeniske Khachaturian Internationale Cello Konkurrence. Han stammer fra Gentofte og begyndte at spille cello som 7-årig.

Jonathan har stået på scenen i en lang række kammermusiksammenhænge, ligesom han blandt andet vandt Léonie Sonning Talent Prisen 2017, Den Danske Strygerkonkurrence 2016, P2 Talent Prisen in 2016, Øresunds Solist 2015 og fik en andenplads i DRs ’Spil for livet’-konkurrence i 2011. 

”Jonathan er et af tidens største instrumental-talenter, der kan få celloen til at synge som få. Udover et – for sin alder – uhørt højt teknisk niveau og en stor original musikalitet, har han en umiddelbar smittende fremtoning, når han giver sig hen til musikken og tryllebinder sit publikum.” 

En af dommerne, professor og cellist Henrik Brendstrup, underviste for
nogle år siden Jonathan Algot Swensen på sommerkurser, og han fortalte, da han motiverede guldmedaljen, at den nu 15-årige cellist frygtløst altid ville spille de sværeste og vildeste stykker. Samme stil havde han på fodboldbanen, hvor han var en frygtløs målmand, som aldrig dukkede sig for en hård bold.

Det var Berlingskes klassiske musikanmelder Søren Schauser, som overrakte talentpræmien, som er på 10.000 kroner.

“Man kan ikke sige, du har dit talent fra fremmede: Din mor er en af vores bedste på violin. Din far spiller violin og dirigerer. Og alligevel kan du noget, der er helt dit eget”, sagde Søren Schauser.

“Din klang på celloen er kontant og usentimental, men man får lyst til at græde, når man hører den. Og jeg kan virkelig godt lide dit arbejde med buen: Du graver dig godt ned i strengene og lader ligesom celloen synge igennem”, sagde Søren Schauser.

 

Til aftenens koncert akkompagneres Jonathan af Elias Holm, som vi også mødte sidste år, da han akkompagnerede sidste Årets Talent, nemlig søsteren Alva Holm.

 

Koncerten finder sted i Roskilde Gymnasiums Sal / Bondetinget 1, 4000 Roskilde

 

PROGRAM

G. Faure: Elegie

C. Debussy: Cellosonate

O. Messiaen: Cellosatsen fra ‘Kvartet til tidens ende’

PAUSE

C. Franck: Sonate for cello og klaver