KATRINE GISLINGE OG DET DANSKE UNGDOMSENSEMBLE

TIRSDAG 27.08 KL. 19.30
KATRINE GISLINGE OG DET DANSKE UNGDOMSENSEMBLE
HELLIG KORS KIRKE, JYLLINGE

Strygerensemblet DUEN er et ’ungdomslandshold’ for unge strygertalenter i Danmark. Siden ensemblet blev dannet i 2004, har DUEN givet mere end hundrede koncerter i både ind- og udland og har arbejdet aktivt med at udbrede og formidle klassisk musik, især for andre unge. Både på Roskilde Festival og Københavns elektroniske festival Strøm har DUEN markeret sig og inspireret nye publikumssegmenter til at lytte til klassiske toner.

Tilbage i 2013 optrådte DUEN for første gang på Schubertiaden ved en koncert i Roskilde Domkirke. Det blev en stor succes, og ensemblet har siden været en fast gæst på Schubertiaden.DUEN består normalt af ca. 25 unge, talentfulde strygere, hvoraf de fleste er studerende på landets musikkonservatorier.

Dirigenten Morten Ryelund er Det danske Ungdomsensembles kunstneriske leder og faste dirigent og har siden oprettelse i 2004 været drivkraften bag ensemblet. Han debuterede som dirigent med Sønderjyllands Symfoniorkester i 1996 og har siden arbejdet med talrige orkestre og ensembler i Danmark og Norden i øvrigt.

Programmet er wienerklassisk plus noget som er blevet er særkende for orkestret – nogle overraskelser, som  ligesom ’opstår’ på koncerten.

Det vi ved er at de åbner med Beethovens første symfoni – som er en typisk frisk og lys wienerklassisk symfoni. Vi hører den faktisk ikke så tit – fordi der jo kom nogle lidt ’tungere’ symfonier senere. Men det er en oplevelse at høre Beethovens første hver gang.

Pianisten Katrine Gislinge, som jo er gennemgående kunstner i Schubertiaden 2019, er her solist i Mozarts klaverkoncert nr. 12. Og med sig har hun en kadence skrevet af vores store nutidige komponist Bent Sørensen, som jo kender hende og hendes spillestil særdeles godt for de lever sammen.

Koncerten finder sted i Roskilde Gymnasiums Sal / Bondetinget 1, 4000 Roskilde

PROGRAM


L.v. Beethoven: Symfoni nr. 1

W.A. Mozart: Klaverkoncert nr. 12