KATRINE GISLINGE OG DET DANSKE UNGDOMSENSEMBLE

TIRSDAG 27.08 KL. 19.30 
KATRINE GISLINGE OG DET DANSKE UNGDOMSENSEMBLE
HELLIG KORS KIRKE, JYLLINGE

Strygerensemblet DUEN er et ’ungdomslandshold’ for unge strygertalenter i Danmark. Siden ensemblet blev dannet i 2004, har DUEN givet mere end hundrede koncerter i både ind- og udland og har arbejdet aktivt med at udbrede og formidle klassisk musik, især for andre unge. Både på Roskilde Festival og Københavns elektroniske festival Strøm har DUEN markeret sig og inspireret nye publikumssegmenter til at lytte til klassiske toner.

Tilbage i 2013 optrådte DUEN for første gang på Schubertiaden ved en koncert i Roskilde Domkirke. Det blev en stor succes, og ensemblet har været en fast gæst på Schubertiaden lige siden. DUEN består normalt af ca. 25 unge, talentfulde strygere, hvoraf de fleste er studerende på landets musikkonservatorier.

Der er således tale om et ungdomsorkester, og der er tale om et orkester, som ikke spiller sammen hele året. Orkesteret fungerer på helt igennem professionelle præmisser – på et meget højt professionelt niveau,  som i sin art er Danmarks bedste.

Til aftenens koncert er Katrine Gislinge solist med orkesteret.

Morten Ryelund er Det danske Ungdomsensembles kunstneriske leder og fastedirigent og har siden oprettelse i 2004 været drivkraften bag ensemblet. Han debuterede som dirigent med Sønderjyllands Symfoniorkester i 1996 og har siden arbejdet med talrige orkestre og ensembler i Danmark og Norden i øvrigt.

 

PROGRAM