DEN KONGELIGE LIVGARDES MUSIKKORPS

TIRSDAG 07.08 KL. 18.30 // 

'SKUMRINGSKONCERT' MED

DEN KONGELIGE LIVGARDES MUSIKKORPS
ROSKILDE KLOSTERHAVE

Den Kongelige Livgardes Musikkorps er et moderne musikkorps med rødder i enevælden, oprettet i 1658 af Danmarks første enevældige konge, Frederik III.

Den Kongelige Livgardes Musikkorps’ fornemste opgave er at levere musik til Kongehuset: musik ved vagtskifter på majestætens residens, taffelmusik på slottene, musik ved statsbesøg og modtagelser. Musikkorpset er populært sagt Kongehusets husorkester. Og det er naturligvis derfra, de fleste af os kender dem. Og måske ikke mindst fra deres tilstedeværelse i det københavnske bybillede, når de marcherer fra Rosenborg slotsplads til Amalienborg Slotsplads og tilbage igen – som regel ‘med fuld musik’.

Derudover har Musikkorpset en landsdækkende offentlig koncertvirksomhed, og de har flere gange været i udlandet for at profilere Danmark. Ud over at spille godt, ser de jo flotte ud. Og udover marchmusikken består repertoiret af både klassisk og rytmisk musik.

Til denne koncert bliver Musikkorpset dirigeret af svenske Andreas Hanson.

 

PROGRAM

Ved koncerten her på Schubertiaden byder programmet, som det plejer, på komponister fra Schuberts tid og i hvert fald i Schuberts ånd – en festlig blanding af blæserserenader, marcher og arrangementer af de musikstykker, som vi alle kender så godt. Det er gedigen og robust musik, beregnet til at blive spillet i fri luft. Og Roskilde Kloster danner som altid en både festlig og flot ramme om koncerten. 

 

 

Koncerten er gratis og foregår udendørs i Roskilde Klosterhave.