DEN DANSKE KLAVERTRIO

LØRDAG 17.08 KL. 19.30
DEN DANSKE KLAVERTRIO
ROSKILDE GYMNASIUMS BIBLIOTEKSSAL

”En klavertrio er en gruppe, der mere end noget andet kan bestå af tre solister”, mener Katrine Gislinge.

”Strygekvartetter får et mere symbiotisk forhold, de skal øve meget med intonationen. Det er skønt at høre et sindssygt sammenspillet ensemble, men i klavertrioen mødes tre forskellige verdener, og nogle gange fornemmer jeg, at Lars og Toke sidder dér som to kamphaner, fordi I skal spille op mod hinanden, selvfølgelig sammen, men også imod”.

Især klaverets tilstedeværelse – ”det skal helst lyde som et orkester”, siger Toke Møldrup – gør, at musikerne i en trio skal opføre sig som solister.

Trioen mødes i blokke på tre måneder og er derefter væk fra hinanden et par måneder. Samarbejdet kører således på projektbasis, hvilket kan lade sig gøre, fordi de efterstræber legenderne Heifetz, Pjatigorskij og Rubinsteins solistiske udtryk som forbilledet.

Øvelokalet er ikke nødvendigvis det bedste sted at udvikle idéer: ”Vi bliver meget tændt af koncertsituationen”, fortæller Katrine Gislinge og fortsætter: ”Vi kan godt få gode idéer under prøven, men til koncerten er ørene på stilke”.

Violinisten Lars Bjørnkjær har siden 1993 været koncertmester i Det Kongelige Kapel. Han er uddannet på bl.a. Julliard School of Music og har spillet koncerter i Europa, USA og Asien.

Cellisten Toke Møldrup er prisvinder ved flere internationale konkurrencer og har givet koncerter i bl.a. Weill Recital Hall i Carnegie Hall, Wigmore Hall, Musikverein Wien, Konzerthaus Berlin. Til daglig er Toke Møldrup solocellist i Copenhagen Phil og underviser ved Det Kongelige danske Musikkonservatorium.

Pianisten Katrine Gislinge er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Yale University. Hun har de sidste to årtier etableret sig som en af Skandinaviens mest markante pianister i både klassisk og moderne repertoire med solo- og kammermusikkoncerter over det meste af Europa. Hun har udgivet flere cd’er, bl.a. på Deutsche Grammophon, og udgav i 2014 en meget anmelderrost CD med musik af Schumann og Per Nørgård, som tilegnede hende et af værkerne.

PROGRAM

F. Schubert: Klavertrio i B-dur

J. Brahms: Klavertrio i C-dur.