DELIAN KVARTETTEN

LØRDAG 18.08 KL. 19.30 // DELIAN KVARTETTEN OG SOPRAN CLAUDIA BARAINSKY
SKT. IBS KIRKE

Delian::Quartet – eller Delian Kvartetten – har taget navn efter den græske gud Apollo, som var guden for kunsten og dens muser – specielt indenfor musikken. Han havde også tilnavnet Delian – efter den ø han blev født på: Delos (så er det sat på plads).

Medlemmerne – Adrian Pinzaru, violin, Andreas Moscho, violin, Georgy Kovalev, bratsch, Miriam Prandi, cello, – kommer fra forskellige lande, men bindes sammen af passionen for de store værker i kvartetlitteraturen.

De har kastet sig ud i solistlivet med en klar viden om, at der både skal arbejdes for musikken – og for at spille alle de rigtige steder – hvilket de har gjort lige fra starten: Ludwigsburg Schloßfestspiele, Schleswig-Holstein Musik Festival, koncerter I Tyskland, Italien, Spanien og Portugal Frankrig og østrig, hvor de bl.a. har spillet i Musikverein og Berliner Philharmonien – og altså nu igen Schubertiaden i Roskilde. Kvartetten arbejder aktivt med at udvide repertoiret og finde nye muligheder – som her i samarbejdet med komponisten Stefano Pierini, der har bearbejdet Kurt Weils Chansons.

Og ligesom mange andre yngre klassiske musikere i dag gør de også meget for at undervise og få den klassiske musik ud til unge mennesker. Man kan godt tale om en form for bevidsthed om en nødvendig mission.

 

Delian Kvartetten udvider gerne med flere solister. Vi hørte dem i 2013 med den russiske stjernepianist Anatol Ugorski – og ved Schubertiadekoncerten har de sopranen Claudia Barainsky med. Hun er født i Tyskland men bevæger sig i dag internationalt på de mange scener og har optrådt i store partier som Sophie i  Rosenkavaleren af Richard Strauss, og Musetta i Puccini’s La Bohème. 

Hun har ofte beskæftiget sig med det vi kalder det ‘nutidige repertoire’,  og befinder sig fint i musik som her Weills lidt rå klangunivers. Vi er heldige at have fået mulighed for at høre hende i Roskilde.

PROGRAM

  • Joseph Haydn: Strygekvartet i B-Dur op. 1 Nr. 1 Hob. III: 1
  • Ernest Bloch: ‘Natten’ for Strygekvartet
  • Franz Schubert/Aribert Reimann: ‘Mignon’ for Sopran og Strygekvartet

PAUSE

  • Kurt Weill: Chansons – bearbejdet for sopran og strygekvartet af Stefano Pierini