ALVA OG ELIAS HOLM

TIRSDAG 28.08 KL. 19.30 // ÅRETS TALENT, VIOLINIST ALVA HOLM - AKKOMPAGNERET AF ELIAS HOLM
SKT. IBS KIRKE

Alva Holm - foto af Sofia Busk

Hvert år kårer Schubertselskabet en ung musiker som Årets Talent – en musiker, som har udmærket sig særligt i det klassiske musikmiljø. Og det, må man i sandhed sige, gælder Årets Talent. Ikke nok med at hun har vundet stort set alle danske konkurrencer, er hun også godt i gang med at vinde de internationale – og det i en alder af kun 17 år. Med sit fortryllende violinspil, sin blændende teknik og fremragende musikalitet spiller hun sig ind i sine tilhøreres hjerter – glæd jer til at høre den unge violinvirtuos, Alva Holm.

Alva Holm er bestemt ikke en almindelig teenager. Kaster man et blik på hendes CV, bliver man hurtigt klar over, at hun allerede har gang i en international karriere. Senest tog hun både 1. pris og talentpris i Polstjärnepriset i Göteborg 2017 og blev udvalgt som bevillingsmodtager, da Augustinusfondens fejrede jubilæum sidste år. Tidligere på året indspillede hun Janaceks violinsonate for den Tjekkiske Radio, som hun blev udvalgt til, fordi hun vandt Josef Mickas violinkonkurrence i Prag i 2016. I den forbindelse blev hun inviteret til at spille Mendelssohns violinkoncert med Brno Symfoniorkester på Kromeriz Festival 2017, og spillede desuden, både som solist og i kammermusiksammenhæng, til Valdres Sommarsymfoni og Valdres Sommarfestival – også sidste år.

Også i år har Alva haft travlt. I januar blev hun inviteret tilbage til Göteborg for at spille med Göteborgs Symfoniorkester, og hun har også vundet prøvespillet ‘De Unges Konsert 2018’ og har som følge deraf spillet Brahms Violinkoncert med Bergen 
Symfoniorkester.


Til dagligt, mellem konkurrencer, festivaller og solistoptrædener, får Alva undervisning på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Alexandre Zapolski. Hun har desuden spillet masterclasses hos bl.a. Henning Kraggerud, Milan Vitek, Nicola Benedetti, Dora Schwarzberg og Nikolaj Znaider. 


Til aftenens recital er det Alvas bror, Elias Holm, som sidder ved flygelet. Elias gik på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor han studerede hos Amalie Malling. I 2015 fortsatte han sine studier på Universität der Künste i Berlin og fik undervisning hos den verdenskendte klaverprofessor Prof. Klaus Hellwig.

Elias har, som sin søster, vundet flere danske konkurrencer, både herhjemme i Danmark, i Litauen, i Tyskland og i Armenien, hvor han også har optrådt som solist med Armenian Philharmonic Orchestra. Elias har spillet på en række danske festivaller – både som solist og som kammermusiker, hvor han bl.a. har spillet sammen med cellist Jonathan Swensen, klarinettist Giovanni Punzi og Jonas Lyskjær Frølund, som var Årets Talent på Schubertiaden 2017.

Dertil har Elias modtaget et antal prestigefyldte legater, bl.a. et nyt Steinwayflygel fra Augustinus Fonden til låns under studietiden og det eftertragtede Sonning Legat.

PROGRAM

  • Bach Solosonate nr. 1, g-mol
  • Brahms Violinsonate nr. 3, d-mol
  • Ysaÿe Solosonate nr. 3, ‘Ballade’
  • Prokofiev Violinsonate nr. 1, f-mol